Επιμορφωτικές Δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς STEM

Οι επιμορφωτικές δραστηριότητες του έργου ELITe “ Μάθηση στη Διδασκαλία μέσω ψηφιακών διερευνήσεων” στοχεύουν να υποστηρίξουν εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM) στη διδακτική και  επαγγελματική τους πράξη, μέσω της συμμετοχής τους σε ψηφιακές κοινότητες επαγγελματικής μάθησης .

Οι δραστηριότητες βασίζονται στη διερευνητική μέθοδο μάθησης, η οποία στηρίζεται κυρίως στις αναζητήσεις και ερωτήσεις των εκπαιδευόμενων παρά στην παρουσίαση “διδακτέας ύλης”. Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας μάθησης Dojo-IBL, στην οποία είναι ενσωματωμένες βασικές αρχές της διερευνητικής μεθόδου. Σε ψηφιακές κοινότητες μάθησης μέσω της πλατφόρμας οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα θέσουν τους προβληματισμούς τους σε θεματικές, θα σχεδιάσουν τη μέθοδο διερεύνησης των ερωτήσεων τους, θα διερευνήσουν/ ερμηνεύσουν στοιχεία από πηγές και θα συνδέσουν τις γνώσεις που αποκτήθηκαν με τις προϋπάρχουσες εμπειρίες τους.

Οι δραστηριότητες είναι δομημένες σε 8 θεματικές/σενάρια, που θα τρέξουν διαδοχικά:

Συνοπτική περιγραφή των σεναρίων 

Κάθε δραστηριότητα απαιτεί 20 περίπου ώρες ενασχόλησης. Μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ή σε παραπάνω δραστηριότητες. Με την συμμετοχή σας σε κάθε δραστηριότητα θα σας δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής/παρακολούθησης (προαπαιτούμενα: να συμμετάσχετε στα forum συζητήσεων, να κάνετε τις μικρές εργασίες που θα σας δίνονται και να απαντήσετε στα ερωτηματολόγια πρίν και μετά τη δραστηριότητα).

Δηλώστε συμμετοχή για να πάρετε μέρος στις επιμορφωτικές δραστηριότητες ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Εκτύπωση